X

Joe Biden îl critică dur pe Donald Trump pentru că ignoră ştiinţa şi cercetarea din SUA

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden s-a folosit duminică de un discurs rostit în Texas pentru a-l critica pe preşedintele Donald Trump pentru lipsa de angajament faţă de ştiinţă şi cercetare, a informat presa locală, relatează luni dpa, potrivit agerpres.

Joe Biden s-a exprimat la Austin la întâlnirea anuală a Asociaţiei Americane pentru Promovarea Ştiinţei, informat Daily Texan.

Citeşte şi: Premierul din Albania vrea o preşedinţie comună cu Kosovo

‘Este inacceptabil faptul că actualul nostru preşedinte nu are consilieri pe probleme de ştiinţă. Trebuie să promovăm ştiinţa şi să păstrăm America în prima linie’, a spus Biden.

Fostul preşedinte american a vorbit la Convention Center din Austin în sprijinul dezvoltării cercetării în lupta împotriva cancerului. Fiul său Beau a murit la vârsta de 46 de ani din cauza unui cancer la creier.

Administraţia lui Trump nu este la fel de angajată ca cea a lui Barack Obama pentru promovarea cercetării ştiinţifice, a mai spus Biden.

Citeşte şi: Revoltă şi luare de ostatici într-o închisoare din Brazilia

‘Dacă nu depunem acum eforturi serioase, totul poate să revină la situaţia de dinainte. Vom avea nevoie de ajutorul vostru pentru a contesta sistemul’, a afirmat el.

Săptămâna trecută, Trump a anunţat propunerea sa de buget pentru anul fiscal 2019 care include o reducere de 21% faţă de nivelul din 2017 pentru Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane, însă Congresul SUA a adoptat o lege care a anulat propunerea de buget chiar înainte de a fi supusă la vot.

Tags: cercetareDepartamentul pentru Sănătate şi Servicii UmaneDonald TrumpJoe BidenştiinţăSUAtexas
Categorii: Știrile zilei