X

Joe Biden discută cu ‘aliaţi şi parteneri’ ai SUA despre sprijinul pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden va participa marţi la o reuniune cu ‘aliaţi şi parteneri’, în format virtual, consacrată ofensivei ruse în Ucraina, într-un moment în care Kievul dă asigurări că Moscova a declanşat o nouă fază a ofensivei sale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american va discuta, cu ‘aliaţi şi parteneri’ ai Statelor Unite a căror listă nu a fost dezvăluită’, ‘sprijinul continuu pentru Ucraina şi eforturile pentru a trage la răspundere Rusia’, a declarat pentru AFP un responsabil de la Casa Albă.

Vezi şi: Joe Biden NU îl vizitează pe Zelenski în Ucraina (VIDEO) – Black News

Reuniunea va avea loc după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia a declanşat luni o ofensivă majoră în estul Ucrainei, nou obiectiv strategic al forţelor ruse după retragerea din regiunea Kiev.

O parte a acestui teritoriu ucrainean se află deja din 2014 în mâinile forţelor separatiste proruse.

Citeşte şi: Zelenski anunţă începutul ofensivei ruse în estului Ucrainei – Black News

Întrebat luni despre noi măsuri sau sancţiuni contra Rusiei, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a spus că Washingtonul va continua să înăsprească sancţiunile financiare şi alte măsuri economice pentru ca Rusia să plătească costul invaziei în Ucraina.

Tags: Joe BidenNATONed PricerusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina