X

Joe Biden, după ce Donald Trump a fost rănit într-un atac armat: „Acest tip de violenţă nu-şi are loc în SUA”

Joe Biden, după ce Donald Trump a fost rănit într-un atac armat: „Acest tip de violenţă nu-şi are loc în SUA”

Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat după ce viitorul să contracandidat la prezidențiale, Donald Trump a fost rănit într-un schimb de focuri, în timpul unui miting de campanie. Liderul american a condamnat atacul și a subliniat că în SUA nu este loc de violență. Ulterior, Casa Albă a anunțat Biden și Trump au discutat. Întrebat dacă ar califica incidentul drept tentativă de asasinat, Biden a menționat că are propria opinie, dar că va aștepta mai multe detalii.

„Am fost informat cu privire la împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania. Sunt recunoscător să aud că este în siguranţă şi se simte bine. Mă rog pentru el şi familia sa şi pentru toţi cei care au fost la miting, în timp ce aşteptăm informaţii suplimentare. Jill şi cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au pus în siguranţă. Acest tip de violenţă nu-şi are loc în America. Trebuie să ne unim ca naţiune pentru a o condamna”, a transmis Joe Biden.

Citește și: ULTIMA ORĂ | VIDEO. Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, la un miting electoral

„Concluzia este că mitingul lui Trump a fost un miting pe care ar fi trebuit să îl poată desfășura pașnic, fără nicio problemă. Dar ideea, ideea  că există violență politică sau violență în America – aceasta este pur și simplu nemaiauzită, pur și simplu nu este potrivită. Toată lumea, toată lumea trebuie să o condamne, toată lumea”, a adăugat președintele SUA.

Reprezentantul Jared Moskowitz, un democrat din Florida, i-a cerut și el lui Biden să țină un discurs din Biroul Oval pentru a discuta situația. „Reduceți temperatura. Reamintiți-ne că suntem cu toții americani”, a spus el.

Unii republicani l-au acuzat pe Biden că ar fi pregătit terenul pentru atacul de la mitingul lui Donald Trump, citând limbajul pe care acesta l-a folosit împotriva fostului președinte în timpul campaniei.

„Premisa centrală a campaniei lui Biden este că președintele Donald Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preț. Această retorică a condus direct la tentativa de asasinat a președintelui Trump”, a spus senatorul de Ohio JD Vance.

Amintim că FBI a calificat atacul din Pennsylvania drept tentativă de asasinat la adresa lui Donald Trump. Atacatorul a fost lichidat, iar unul dintre participanții la eveniment a murit. Trump se află acum într-un loc sigur și nu este în pericol.

Tags: Donald TrumpJoe BidenSUA
Social