X

Joe Biden, invitat în Mexic de omologul său Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador l-a invitat miercuri pe omologul său din SUA Joe Biden să vină în vizită în Mexic, relatează AFP, potrivit agerpres

“Există această posibilitate. I-am adresat o invitaţie de a veni în Mexic pentru o reuniune. Am propus ca aceasta să aibă loc la sfârşitul lui septembrie”, a declarat preşedintele mexican în cadrul conferinţei sale de presă matinale cotidiene.

Citește și : Scurgere de petrol în Marea Neagră

Anunţul vine după întâlnirea lui Lopez Obrador cu o delegaţie de nivel înalt a SUA condusă de consilierul pentru securitate naţională al lui Biden, Jake Sullivan. Într-un comunicat publicat marţi seara, guvernul mexican a menţionat că la respectiva întâlnire s-a convenit stabilirea unui program de lucru pentru o eventuală întrevedere între preşedintele Mexicului şi cel al SUA.

Participanţii la reuniunea de marţi au convenit de asemenea să coopereze în problema migraţiei şi în programe comune de promovare a dezvoltării în America centrală şi în sudul Mexicului.

La începutul lunii iunie, preşedintele Mexicului a primit-o pe vicepreşedinta SUA Kamala Harris, aflată într-un turneu care a cuprins şi Guatemala, pentru a discuta în principal problema imigraţiei ilegale în SUA. Harris şi Lopez Obrador au avut şi luni seara o discuţie telefonică.

Citește și : Fostul dictator din Sudan va fi predat CPI

Tags: Andres Manuel Lopez ObradorJoe BidenmexicSUA
Categorii: Știrile zilei