X

Joe Biden îşi compară soţia cu un bodyguard de la Secret Service – VIDEO

Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA şi candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţială din noiembrie, a declarat miercuri în glumă că soţia sa Jill, care intervenise cu o zi în urmă împotriva unei activiste vegane care s-a urcat pe scenă, i-a asigurat singură serviciul de protecţie, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cu siguranţă sunt singurul candidat la prezidenţiale a cărui soţie este ‘Secret Service’ “, numele serviciului de protecţie a personalităţilor în SUA, a declarat Biden la o stângere de fonduri, la o zi după incident.

Citește și : Americanii îi acuză pe ruşi că încalcă tratatul Cer Deschis

“Mi se pare că am auzit la ştiri că ‘Secret Service’ a decis că ar trebui să ne ofere protecţie. Cred că în primul rând se tem ca Jill să nu rănească pe cineva”, s-a amuzat Biden.

Marţi, în timp ce Biden îşi susţinea discursul după victoriile sale spectaculoase din ‘Super Tuesday’ în cadrul alegerilor primare democrate, o activistă vegană a sărit spre el. Atunci, Jill Biden l-a apucat de mână pe soţul său şi s-a interpus.

Jill Biden a respins apoi o altă activistă vegană care s-a urcat la rândul său pe scenă. “Totul e în regulă”, a comentat ea.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker a depus mărturie în scandalul interceptărilor din Luxemburg

Cele două activiste, membre ale unui grup de luptă împotriva relelor tratamente aplicate animalelor, au fost escortate în afara scenei sub huiduielile susţinătorilor lui Joe Biden.

Democraţii i-au cerut secretarului pentru Securitate Internă şi liderilor Congresului să le furnizeze protecţie lui Biden şi rivalului său la învestitura democrată, Bernie Sanders.

Tags: Jill BidenJoe BidenSecret ServiceSUA
Categorii: Știrile zilei