Joe Biden l-a felicitat pe noul prim-ministru japonez Fumio Kishida

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat luni pe noul prim-ministru japonez Fumio Kishida, spunând că este nerăbdător să lucreze cu el pentru “a întări cooperarea” între cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“Alianţa dintre SUA şi Japonia este piatra angulară a păcii, securităţii şi prosperităţii în regiunea indo-pacifică şi în lume”, a transmis liderul de la Casa Albă într-un comunicat.


Citește și : Germania reacţionează la dezvăluirile din ‘Pandora Papers’

“Sunt nerăbdător să lucrez strâns cu premierul Kishida pentru a ne întări cooperarea în lunile şi anii care vor veni”, a adăugat Biden.

Preşedintele american l-a lăudat de asemenea pe fostul premier Yoshihide Suga, mulţumindu-i pentru eforturile depuse “pentru ca alianţa SUA-Japonia să avanseze”.

În vârstă de 64 de ani, Fumio Kishida, noul şef al partidului aflat la putere în Japonia, a fost ales luni prim-ministru de către parlament şi apoi, la scurt timp, şi-a prezentat guvernul.

Executivul în exerciţiu condus de Yoshihide Suga, în vârstă de 72 de ani, a demisionat în bloc în cursul dimineţii de luni.

Citește și : Israelul scoate de pe ‘lista roşie’ trei ţări

Părăsind puterea la doar un an de la preluarea ei, Suga a devenit extrem de nepopular din cauza modului în care a gestionat criza sanitară, pentru care a fost criticat, şi a menţinerii cu orice preţ a Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice la Tokyo în această vară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă În după amiaza zilei de 19 iulie, 2024...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Incendiu de vegeteție uscată pe strada Uzinelor; A fost nevoia de intervenția a 7 echipaje de pompieri

Incendiu de vegeteție uscată pe strada Uzinelor; A fost nevoia de intervenția a 7 echipaje de pompieri Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)...

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană În legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.