Joe Biden NU îl vizitează pe Zelenski în Ucraina (VIDEO)

Publicat:

Preşedintele american, Joe Biden, nu intenţionează să viziteze în curând în Ucraina, în pofida dorinţei exprimate în acest sens de omologul său Volodimir Zelenski, a indicat luni Casa Albă, notează AFP, potrivit agerpres.

“Nu este prevăzut ca preşedintele să meargă acolo, permiteţi-mi să repet”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki.


Citește și : Nici măcar ameninţările cu bombă nu opresc zborurile Air Serbia spre Rusia

În ultimele săptămâni, mai mulţi lideri europeni, printre care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au vizitat ţara aflată în război.

Guvernul american are în vedere să trimită un emisar la Kiev, dar Casa Albă a exclus deocamdată o deplasare cu risc ridicat a preşedintelui, din motive de securitate.

“Dacă cineva ar merge acolo, nu am spune asta de aici”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american.

Într-un interviu pentru CNN difuzat duminică, Volodimir Zelenski şi-a exprimat dorinţa ca Joe Biden să vină în Ucraina.

“Cred că va veni”, “dar decizia îi revine: Desigur, depinde de situaţia de securitate”, a precizat el. “Dar cred că el este liderul Statelor Unite şi pentru asta ar trebui să vină să vadă”, a mai spus şeful statului ucrainean.

Citește și : Navele de croazieră revin în Australia după doi ani de pandemie

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a confirmat luni că Statele Unite speră să-şi redeschidă în curând ambasada la Kiev, fără a menţiona vreun calendar.

“Acesta este cu siguranţă scopul nostru. Evident, este important să avem o prezenţă diplomatică acolo”, a declarat Jen Psaki. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.