Joe Biden nu va merge la COP28 din Dubai

Publicat:

Joe Biden nu va merge la COP28 din Dubai

Președintele american nu va merge la COP28, conferința ONU privind schimbările climatice, care va începe joi în Dubai, a declarat duminică un oficial american, invocând în special exigențele legate de războiul din Orientul Mijlociu.

Ar trebui să vedem acest lucru ca pe o scădere a angajamentului Statelor Unite în materie de climă? Președintele Joe Biden nu va participa la COP28 care va avea loc în Dubai, a informat duminică un oficial american, scrie FRANCE 24, potrivit RADOR.

Conferința ONU privind schimbările climatice, care are loc de joi până pe 12 decembrie în Emiratele Arabe Unite, este de așteptat să reunească un record de peste 70.000 de participanți, potrivit președinției Emiratelor, printre care și Papa Francisc.


Joe Biden nu va merge la COP28 din Dubai

Nici agenda lui Joe Biden, nici cea a vicepreședintei Kamala Harris, ambele publicate de Casa Albă, nu menționează o călătorie în Dubai săptămâna aceasta.

Citeşte şi: Viktor Orban, otrava Ucrainei în UE – Stiripesurse.md

În programul lui Joe Biden figurează o vizită în Colorado pentru promovarea investițiilor americane în energia eoliană, o întâlnire cu președintele Angolei, precum și aprinderea bradului național de Crăciun.

Un oficial american a confirmat că președintele SUA nu intenționează să participe la COP28 în această săptămână sau într-o a doua secvență spre finalul negocierilor.

 Alegerile prezidențiale în vizor

Potrivit aceleiași surse, care a cerut să rămână anonimă, Washingtonul ia în calcul în continuare posibilitatea de a trimite un oficial de înalt nivel în Dubai. John Kerry, trimisul american pentru clima, fost secretar de stat și fost senator, va conduce negocierile pentru Statele Unite.

Nu era un lucru obișnuit ca președintele american să participe la fiecare conferință climatică a ONU înainte ca Joe Biden să sosească la Casa Albă.

Președintele democrat a mers la COP26 la Glasgow în 2021 – pentru a anunța revenirea Statelor Unite în lupta împotriva încălzirii globale după retragerea din acordul de la Paris decisă de predecesorul său Donald Trump – precum și la COP27 organizată anul trecut la Sharm el-Sheikh în Egipt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.