Joe Biden nu vede cu ochi buni relaxarea restricţiilor: ATENŢIE să nu deschideţi prea repede!

Publicat:

Preşedintele Joe Biden a criticat sever miercuri ridicarea restricţiilor anti-COVID-19 în unele state americane, o controversă care se aşteaptă să aibă ecou în alte ţări atunci când acestea vor reuşi să obţină preţioasele vaccinuri, comentează AFP şi Reuters, potrivit agerpres. 

Texasul a anunţat marţi sfârşitul măştilor obligatorii şi redeschiderea magazinelor şi restaurantelor la “100%” de săptămâna viitoare. Mississippi a făcut aceeaşi alegere, cu începere de miercuri: “Este timpul”, a scris pe Twitter guvernatorul Tate Reeves.


Citeşte şi: De voie, de nevoie, Merkel acceptă o relaxare treptată a restricţiilor

Aceste măsuri, justificate în special de campania masivă de vaccinare în curs, l-au consternat pe noul lider de la Casa Albă. Este o “mare greşeală”, a declarat Joe Biden, pe urmele principalilor responsabili sanitari federali.

“Ultimul lucru de care avem nevoie este o gândire de tip Neanderthal care spune că totul este în regulă acum, + scoateţi-vă măştile+, + uitaţi de toate astea+”, a insistat preşedintele democrat, fidel mesajului de prudenţă pe care îl transmite legat de pandemie.

“Nu este momentul să ridicăm toate restricţiile”, a insistat, de asemenea, miercuri dimineaţă, directoarea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky.

Aceste apeluri la continuarea eforturilor, într-o ţară obosită de un an de restricţii fluctuante, se luptă să se facă auzite în faţa concurenţei veştilor bune. În primul rând, nivelul cazurilor şi deceselor zilnice sunt mult mai mici decât în urmă cu câteva săptămâni.

Vezi şi: Un prototip al rachetei Starship A EXPLODAT după aterizare – VIDEO

Apoi, campania de vaccinare este în plină desfăşurare, în prezent cu trei vaccinuri autorizate: al alianţei Pfizer/BioNTech, de la Moderna şi, de câteva zile, al companiei Johnson & Johnson, ale cărui prime injecţii au început marţi.

Peste 78 de milioane de injecţii au fost deja efectuate în ţară (pentru Pfizer şi Moderna, sunt necesare două de persoană).

Un optimism de pus în oglindă cu situaţia mult mai tensionată din alte părţi ale lumii pe frontul vaccinării, unde decalajele între ţări sunt uriaşe, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.