X

Joe Biden se confruntă cu noi acuzații de comportament nepotrivit

O femeie originară din Connecticut îl acuză pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden că a atins-o în mod nepotrivit la o colecatre de fonduri, în 2009, în timp ce acesta se confrintă deja cu acuzaţii referitoare la un comportament deplasat vizând fapte din 2014, relatează Reuters, potrivit news.ro .

”Nu era (un gest) sexual, dar m-a prins de cap”, a declarat luni, pentru ziarul Hartford Courant, Amy Lappos

Citește și : Explozie la o academie militară din Sankt-Petersburg. Cel puţin patru răniţi

”El m-a luat de gât şi m-a tras către el, pentru a ne freca nasul. Când m-a apropiat de el, am crezut că mă va săruta pe gură”, a declarat ea.

Amy Lappos, în vârsră de 43 de ani, a postat duminică un text pe Internet în care povestete incidentul, ca răspus la cel al lui Lucy Flores, care-l acuză pe Joe Biden că i-a pus mâna pe umeri, iar mirosit părul şi a sărutat-o pe cap la un miting, în 2014, când candida la un post de adjunctă a guvernatorului în statul Nevada.

”Sinceră să fiu, nu am depus plângere pentru că era vicepreşedinte. Eu eram nimeni”, adaugă ea.

Întrebată despre aceste acuzaţii, o purtătoare de cuvânt a lui Joe Biden a evocat declaraţii pe care fost vicepreşedinte le-a făcut duminică. El a spus că nu crede că era un gest nepotrivit.

Citește și : Comisia Europeană salută acordul provizoriu privind consolidarea normelor UE în materie de protecţie a consumatorilor

”Am stâns nenumărate mâini, am îmbrăţişat, am oferit numeroase expresii de afecţiune, de susţinere şi alinare. Şi nici măcar o dată – vreodată – nu m-am gândit că am acţionat în mod nepotrivit. Dacă se sugerează că am făcut-o, voi asculta respectuos. Dar nu aceasta a fost intenţia mea vreodată”, a declarat Biden, citat într-un comunicat.

Joe Biden nu a anunţat încă dacă va intra în cursa la învestitura Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, însă se află între favoriţi în cazul în care ar candida, arată sondaje de opinie.

Tags: Amy LapposcomportamentConnecticutHartford CourantJoe Bidennevada
Categorii: Știrile zilei