X

Joe Biden se declară NERĂBDĂTOR să viziteze Israelul

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat că “aşteaptă cu nerăbdare” să viziteze Israelul în cursul acestui an, într-o convorbire telefonică duminică cu premierul israelian, Naftali Bennett, pentru “a reafirma parteneriatul călduros şi istoric” dintre cele doua naţiuni, a indicat Casa Albă, notează AFP, potrivit agerpres.

“Preşedintele i-a mulţumit prim-ministrului pentru invitaţia sa de a vizita Israelul şi a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să meargă acolo mai târziu în acest an”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Citeşte şi: STARE de URGENŢĂ în Ottawa – Black News

Joe Biden şi-a reafirmat “sprijinul neclintit” pentru securitatea Israelului şi “susţinerea deplină” pentru reaprovizionarea sistemului de apărare aeriană Iron Dome, potrivit Casei Albe.

Cei doi lideri şi-au exprimat, de asemenea, temerile cu privire la o invazie rusă în Ucraina, se arată în comunicat.

Ei au discutat despre securitatea în Orientul Mijlociu, “în special despre ameninţarea reprezentată de Iran şi aliaţii săi”.

Preşedintele Statelor Unite a subliniat angajamentul său în favoarea stabilităţii în regiune “cu israelieni şi palestinieni bucurându-se de măsuri egale de securitate, libertate şi prosperitate”.

Anul trecut, liderul american l-a primit pe Naftali Bennett la Casa Albă, unde cei doi au făcut abstracţie de diferenţelor lor şi au prezentat un front unit.

Citeşte şi: Spotify spune de ce contează Joe Rogan și podcast-ul său – Black News

Israelul se opune cu înverşunare încercării preşedintelui Biden de a reveni asupra retragerii predecesorului său Donald Trump din acordul nuclear din 2015 care ridica sancţiunile împotriva Iranului în schimbul unor restricţii asupra programului său nuclear.

Naftali Bennett a mai declarat la acea dată că va continua construirea de colonii şi că se opune creării unui stat palestinian în teritoriile cucerite de Israel în 1967. 

Tags: Casa AlbaIron DomeisraelJoe BidenNaftali BennettSUA
Categorii: Știrile zilei