X

Joe Biden se implică direct în salvarea misionarilor răpiţi în Haiti

Casa Albă a declarat marţi că preşedintele Joe Biden este direct implicat în efortul salvării celor 17 misionari americani şi canadieni, între care şi copii, ţinuţi ostatici de membrii unei bande din Haiti, şi “orice opţiune posibilă” este luată în calcul pentru a le asigura eliberarea, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că preşedintele Biden continuă să fie informat zilnic despre situaţia ostaticilor – 16 americani şi un cetăţean canadian care lucrează pentru organizaţia Christian Aid Ministries, cu sediul în Ohio.

Citeşte şi: ATAC jihadist în Irak! Cel puţin 11 au murit! – Black News

Preşedintele, a precizat el, este preocupat în special de bunăstarea copiilor, dintre care cel mai mic are 8 luni.

“Îi ofer personal o actualizare referitor la această chestiune zilnic. Preşedintele este profund interesat să se asigure că fiecare dintre aceste persoane va ajunge acasă, în siguranţă”, a mai spus Sullivan.

Grupul de misionari a fost răpit pe 16 octombrie de o bandă numită 400 Mawozo în Port-au-Prince după ce s-a întors de la un orfelinat aflat la est de capitala Haiti. Banda a cerut o răscumpărare de 17 milioane de dolari – un milion de dolari pentru fiecare ostatic – pentru a-i elibera.

Citeşte şi: Românii ar putea scăpa de viza de intrare în SUA – Black News

Grupul a fost răpit în urmă cu 12 zile şi rămâne neclar unde sunt ţinuţi misionarii.

După ce trei agenţi FBI au ajuns în Haiti duminică, Statele Unite au trimis “un număr semnificativ de specialişti ai forţelor de ordine şi specialişti în recuperarea ostaticilor pentru a lucra îndeaproape cu ministerul, familiile şi guvernul haitian în încercarea de a coordona şi organiza eliberarea ostaticilor”, a mai spus Sullivan. 

Tags: 400 MawozocanadaCasa AlbaChristian Aid MinistriesHaitiJake SullivanJoe BidenmisionariOhioPort-au-PrinceSUA
Categorii: Știrile zilei