Joe Biden se întâlneşte cu şefii de la Microsoft, Walgreens şi Disney

Publicat:

Preşedintele democrat american Joe Biden avea prevăzute pentru miercuri discuţii cu manageri ai unor mari companii ca Walt Disney (media), Microsoft (IT) şi Walgreens Boots Alliance (farma) pentru a-şi susţine planurile privind obligativitatea vaccinării anti-coronavirus în sectorul privat, a relatat Wall Street Journal preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Administraţia Biden susţine ca liderii de la nivelul statelor americane şi locali să adopte măsuri privind vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, iar miercuri se întâlneşte la Casa Albă cu mari angajatori pentru a discuta acest subiect al obligativităţii vaccinării.


Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

Săptămâna trecută, SUA au introdus obligativitatea vaccinării pentru circa 100 de milioane de angajaţi, în primul rând ai statului, dar şi din sectorul privat, în firme cu peste 100 de angajaţi. Cei care nu se vaccinează trebuie să se testeze regulat.

Această măsură, ce are în vedere peste două treimi din angajaţii din Statele Unite, este deja vizată de o plângere în justiţie depusă de autorităţile din Arizona, al cărei guvernator este republican, şi care pune accentul pe faptul că regula este discriminatorie având în vedere că nu li se impune vaccinarea şi imigranţilor intraţi ilegal în SUA, ci doar americanilor.

Pe de altă parte, agenţia federală care va fi responsabilă cu aplicarea noilor reglementări anti-COVID-19, Administraţia pentru securitate şi sănătate în muncă (OSHA) din cadrul Departamentului muncii, nu dispune de suficient personal şi de o metodologie eficientă. “OSHA nu va putea verifica fiecare angajat”, a remarcat A.Scott Hecker, avocat specializat pe probleme de muncă la Washington.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

La rândul său, armata terestră americană (US Army) a anunţat marţi că militarii care refuză să se vaccineze anticoronavirus pot fi suspendaţi sau chiar excluşi din cadrul forţei, după ce în august secretarul apărării, Lloyd Austin, a ordonat vaccinarea tuturor militarilor din serviciul activ.

Se prevede ca toţi membrii activi ai forţelor terestre ar urma să fie vaccinaţi cu schema completă până pe 15 decembrie, putând fi totuşi solicitate scutiri din motive medicale, religioase sau administrative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O posibilă planetă oceanică, la ‘doar’ 48 de ani-lumină de Pământ

O posibilă planetă oceanică, la 'doar' 48 de ani-lumină de Pământ Un corp ceresc care se află de mulţi ani în colimatorul astronomilor ar putea...

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 29% în mai

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 29% în mai Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut în ritm anual cu 29% în mai,...

Prinţul William va asista la finala EURO 2024

Prinţul William va asista la finala EURO 2024 Prinţul William al Marii Britanii, precum şi premierul spaniol Pedro Sanchez şi premierul britanic Keir Starmer, vor...

Agenţia Internaţională a Energiei: Creşterea cererii de petrol continuă să încetinească

IEA: Creşterea cererii de petrol continuă să încetinească Creşterea cererii de petrol a continuat tendinţa de încetinire în al doilea trimestru al acestui an, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.