X

Joe Biden va ‘minimiza contactele’ pe parcursul vizitei sale în Israel şi în Arabia Saudită, invocând coronavirusul (Casa Albă)

Casa Albă a creat surprindere miercuri anunţând că, din cauza coronavirusului, preşedintele Joe Biden va “minimiza contactele” pe parcursul vizitei sale în Israel şi în Arabia Saudită, unde va avea între altele o întâlnire controversată cu prinţul moştenitor Mohammed Bin Salman, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Este rezonabil să ne aşteptăm să ia măsuri de precauţie suplimentare”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt prezidenţială Karine Jean-Pierre în avionul care îl transporta pe Biden la Tel Aviv. Ea a invocat propagarea rapidă de noi variante ale coronavirusului.

Citește și : Incendii de pădure în jurul oraşului Bordeaux (VIDEO); vremea caniculară continuă

“Încercăm să minimizăm contactele pe cât posibil”, a adăugat ea, presată de reporterii care doreau să afle dacă preşedintele american se va abţine să dea mâna cu interlocutorii săi.

“N-aş spune că este vorba de o schimbare” a protocoalelor sanitare, a mai spus purtătoarea de cuvânt, întrebată dacă aceste măsuri nu vizează în realitate să evite o strângere de mână potenţial stânjenitoare cu prinţul moştenitor saudit.

Joe Biden – cunoscut pentru manierele sale afectuoase – a sosit miercuri în prima etapă a călătoriei sale, în Israel, urmând ca vineri să ajungă în Arabia Saudită, ţară pe care în campania electorală a promis să o trateze ca “stat paria”, ca urmare a asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi.

În regatul saudit, el are prevăzută o reuniune cu regele Salman şi cu echipa sa conducătoare, din care face parte şi prinţul moştenitor Mohammed Bin Salman, pe care serviciile de informaţii americane îl acuză că a supervizat asasinarea jurnalistului disident.

Programul exact al lui Biden în Arabia Saudită nu era cunoscut încă miercuri, accesul jurnaliştilor fiind de asemenea incert.

Citește și : SUA anunţă finanţări de 600 milioane de dolari pentru regiunea Pacificului

Tags: Arabia sauditaisraelJoe BidenMohammed bin Salmantel aviv
Categorii: Știrile zilei