Joe Biden va ţine discursul prezidenţial în Congres la data de 28 aprilie

Publicat:

După câteva luni de suspans, preşedintele american Joe Biden a fost invitat marţi să ţină primul său discurs politic în Congresul american pe 28 aprilie, cu puţin înaintea datei simbolice în care se împlinesc 100 de zile de mandat, transmite AFP, potrivit agerpres.

Conform tradiţiei, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a invitat pe preşedintele SUA, într-o scrisoare, să “împărtăşească (viziunea) sa pentru a face faţă provocărilor şi oportunităţilor acestui moment istoric”, în contextul în care administraţia Biden încearcă să scoată ţara din pandemie şi să revitalizeze economia primei puteri mondiale.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Preşedinţii SUA susţin în mod tradiţional acest discurs politic în faţa ambelor camere ale Congresului, care se întruneşte în sesiune extraordinară, în primele săptămâni ale mandatului lor.
În următorii ani, acesta discurs în faţa congresmenilor poartă denumirea: “Discursul despre starea Uniunii”.

De data aceasta, pandemia de COVID-19 şi asaltul asupra clădirii Congresului SUA din 6 ianuarie, precum şi îngrijorările care au urmat cu privire la securitatea Capitoliului, au determinat amânarea acestui eveniment politic.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

“În urmă cu aproape 100 de zile, când aţi depus jurământul, aţi jurat cu un spirit plin de speranţă că “vine ajutorul”. Acum, datorită guvernanţei dvs. istorice, care urmăreşte să realizeze o transformare profundă, ajutorul a sosit”, a scris Nancy Pelosi, o aliată apropiată a lui Joe Biden, în scrisoarea de invitaţie.

Nancy Pelosi nu a precizat formatul pe care îl va avea, în mijlocul unei pandemii, acest discurs rostit de obicei în faţa a sute de parlamentari şi invitaţi adunaţi în hemiciclu. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

R.Moldova are 12.316 de medici activi

R.Moldova are 12.316 de medici activi În sistemul medical din Republica Moldova activează 12.316 medici. Datele au fost făcute publice de Ministerul Sănătății în contextul...

Un moldovean a fost prins cu o maşină furată din Germania

Un moldovean a fost prins cu o maşină furată din Germania Un automobil furat din Germania a fost găsit sâmbătă, 5 octombrie curent, în punctul...

Părinţii vor încasa direct de pe card indemnizațiile pentru copii

Părinţii vor încasa direct de pe card indemnizațiile pentru copii Părinții care au ridicat certificatul de naștere al copilului sunt îndemnați să perfecteze un card...

Au vrut să zboare cu zeci de pachete de țigări în bagaje, dar au fost prinși și riscă penalități

Au vrut să zboare cu zeci de pachete de țigări în bagaje, dar au fost prinși și riscă penalități Și-au burdușit bagajele cu zeci de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.