Joe Biden vorbeşte despre taxele vamale impuse Chinei

Publicat:

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a spus că vrea să păstreze într-o primă fază, după ce îşi va prelua funcţia, taxele vamale punitive impuse Chinei de Washington sub preşedinţia lui Donald Trump în cadrul unui război comercial, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu vreau să întreprind nicio acţiune imediat, iar acest lucru vizează inclusiv taxele vamale”, a declarat Biden pentru cotidianul american The New York Times, într-un interviu apărut miercuri.


Citeşte şi: Riadul respinge orice implicare în asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh

“Nu vreau să îmi compromit opţiunile”, a mai spus el.

Relaţiile dintre primele două puteri mondiale au ajuns la cel mai scăzut nivel în ultimele decenii sub mandatul lui Donald Trump, fiind marcate de un război comercial transpacific în care Beijingul şi Washingtonul au semnat totuşi un armistiţiu în ianuarie.

În ceea ce îl priveşte, Joe Biden s-a arătat critic în privinţa bilanţului Chinei în materie de drepturi ale omului, iar unii analişti estimează că administraţia sa va păstra o poziţie extrem de fermă faţă de Beijing.

După victoria sa în noiembrie la alegerile prezidenţiale, Biden a lăsat de înţeles că va urma o strategie comercială care să reînnoiască alianţele Washingtonului cu Europa şi Asia-Pacific pentru a crea un front unit care să reprezinte o contraputere la China.

Citeşte şi: Directorul Frontex se apără în faţa europarlamentarilor

La începutul anului, el nu s-a ferit de cuvinte dure la adresa preşedintelui chinez Xi Jinping. “Este un tip fără nici cel mai mic os de democraţie în scheletul său”, a spus fostul vicepreşedinte al SUA.

Iar echipa sa de campanie a calificat internările membrilor minorităţii musulmane a uigurilor în China drept “genocid”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.