John Bolton a sosit în Turcia pentru convorbiri privind Siria

Publicat:

Consilierul preşedintelui american Donald Trump pe probleme de securitate naţională, John Bolton, a sosit luni în Turcia pentru convorbiri privind Siria, aşteptate cu nerăbdare, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de DPA, potrivit agerpres.

Bolton este însoţit de şeful Statului Major Joseph Dunford şi de reprezentantul guvernului american în Siria, James Jeffrey, care este şi noul trimis special pentru lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.


Citește și : Cea mai mare perioadă de creștere a prețurilor petrolului din ultimele 17 luni

Convorbirile cu purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce şi consilier pe probleme de securitate Ibrahim Kalin, cu ministrul turc al apărării Hulusi Akar şi cu şeful serviciilor de informaţii Hakan Fidan erau prevăzute iniţial pentru marţi.

Pe agenda discuţiilor figurează, printre altele, rolul Turciei în lupta împotriva Statului Islamic, după anunţul privind retragerea trupelor americane din Siria şi o preconizată ofensivă a Turciei împotriva miliţiilor kurde în nordul Siriei.

Militanţii miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de apărare a poporului) sunt aliaţi importanţi ai SUA în lupta împotriva Statului Islamic.

În schimb, Turcia consideră YPG, care controlează teritorii la graniţa cu Turcia, drept o organizaţie teroristă.

Citește și : Şase cetăţeni străini sunt judecaţi pentru terorism în Suedia

Înainte de sosirea sa în Turcia, Bolton a subliniat că SUA doresc din partea Turciei garanţii privind protecţia kurzilor care luptă în Siria.

Delegaţia americană ar urma să plece din Turcia marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.