X

John Bolton avertizează Rusia cu privire la prezenţa militară în Venezuela

Un înalt responsabil al Casei Albe a transmis vineri un avertisment voalat către Rusia cu privire la prezenţa sa militară în Venezuela, afirmând că Statele Unite vor considera orice mişcare pentru stabilirea sau extinderea unor operaţiuni militare în zonă drept o “ameninţare directă” la adresa păcii internaţionale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Îi atenţionăm ferm pe actorii externi emisferei occidentale împotriva desfăşurării activelor militare în Venezuela sau
în altă parte a emisferei, cu intenţia de a stabili sau extinde operaţiuni militare”, a declarat consilierul Casei Albe pentru securitate naţională, John Bolton, potrivit unui comunicat. “Vom lua în considerare astfel de acţiuni provocatoare ca o ameninţare directă la adresa păcii internaţionale şi a securităţii în regiune”, a precizat responsabilul american.

Citește și : Comisia Europeană: „12 aprilie este noul 29 martie”

Tensiunile cresc în continuare între Washington – care îl recunoaşte, alături de alte circa 50 de ţări, pe Juan Guaido drept preşedintele interimar al Venezuelei şi cere retragerea lui Nicolas Maduro -, şi Moscova, care acuză SUA că încearcă să organizeze “o lovitură de stat” în această ţară cu imense rezerve petroliere.

Aceste tensiuni au cunoscut un nou punct culminant după sosirea, la sfârşitul săptămânii trecute, a două avioane ruse la Caracas, un Antonov An-124 şi un Iliuşin Il-62. Potrivit mass-media locale, ele au transportat 99 de militari şi 35 de tone de material, sub comanda generalului Vasili Tonkoşkurov.

“Rusia trebuie să plece” din Venezuela, a declarat miercuri Donald Trump, primind-o în Biroul Oval pe Fabiana Rosales, soţia liderului opoziţiei venezuelene Juan Guaido.

Citește și : Camera Comunelor a respins, pentru a treia oară, acordul Brexit

Tags: John BoltonJuan GuaidomoscovaNicolas MaduroStatele UniteVenezuela
Categorii: Știrile zilei