X

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru a-şi găsi inspiraţia în realizarea unei noi colecţii de tablouri, care include un omagiu adus fostei partenere, actriţa şi cântăreaţa franceză Vanessa Paradis. Colecţia este pusă în vânzare joi, informează Reuters.

”Tarot” cuprinde patru piese: ”The Lovers”, ”The Empress”, ”The Emperor” şi ”Strength”, fiecare inspirată din universul tarotului, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

”Mereu am avut o curiozitate enormă în legătură cu tarotul”, a spus Depp într-o înregistrare video.

”Cărţile în sine sunt o adevărată artă, datând nu se ştie de când, precum şi arta nevăzută a citirii cărţilor”.

Tabloul ”The Lovers” înfăţişează un cuplu îmbrăcat elegant, bărbatul ţinând în mână un trandafir roşu, iar ”The Empress” înfăţişează o figură feminină cu o coroană pe cap, un omagiu adus Vanessei Paradis. Cei doi au format un cuplu timp de 14 ani până la despărţirea din 2012. Au împreună doi copii, iar potrivit lui Depp au rămas ”foarte apropiaţi”.

”Strength” înfăţişează un elefant, iar pe pânză sunt inscripţionate cuvintele ”De ce vrei să lupţi cu ceva care nu vrea să lupte cu tine?”. A fost inspirat de un tablou pe care Depp l-a făcut pe când Vanessa Paradis era însărcinată.

Înfăţişând un împărat fără ochi, dar care poartă ruj roşu, ”The Emperor” aminteşte de un suveran din secolul al XVII-lea şi a fost inspirat de o lucrare pe care Depp a făcut-o pe când lucra la filmul ”Jeanne du Barry”, în care a jucat rolul regelui Ludovic al XV-lea, la Versailles.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Pelicula, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes din 2023, a reprezentat primul rol important al lui Depp după celebrul proces de defăimare intentat fostei soţii, actriţa Amber Heard.

Seria ”Tarot”, care are doar 195 de ediţii, iar fiecare tablou înrămat costă 4.500 de dolari, nu este prima colecţie de artă realizată de actor. Va fi vândută de magazinul britanic Castle Fine Art.

Tags: Johnny Depptablouri
Diverse