José Alberto Azeredo, fost ministru al apărării portughez, judecat într-un caz de furt de arme disimulat

Publicat:

Fostul ministru al apărării portughez José Alberto Azeredo Lopes va fi judecat pentru rolul său în disimularea unui furt de armament, a anunţat joi Parchetul portughez, potrivit AFP, scrie agerpres.

Azeredo Lopes este urmărit pentru fapte de obstrucţionare a justiţiei şi abuz de putere, conform actului de acuzare difuzat de procurorii portughezi.


Citește și : Trump, acuzat că a cerut un amestec al Ucrainei în alegerile din SUA din anul 2020

În total, în faţa judecătorilor vor compărea 23 de inculpaţi, printre care nouă presupuşi autori ai furtului, care vor trebui să răspundă la acuzaţii de trafic de arme şi stupefiante, criminalitate organizată şi terorism.

Slăbit politic de acest scandal, Jose Alberto Azeredo Lopes a demisionat din guvernul socialist de la Lisabona în octombrie 2018, negând că avea cunoştinţă despre o astfel de operaţiune de disimulare.

La sfârşitul anului 2017, persoane necunoscute au intrat într-un depozit al armatei portugheze de la Tancos, în centrul ţării, şi au sustras 150 grenade de mână, 44 rachete antitanc, 18 grenade lacrimogene şi 1.450 de cartuşe.

Acest arsenal, estimat la 35.000 euro, a fost ulterior găsit în urma unui denunţ anonim, pe un teren viran la 20 de kilometri de depozitul respectiv.

Citește și : Boris Johnson a suferit un nou eşec în parlamentul de la Londra

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.