Jose Saramago, laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură, va fi omagiat la Târgul de Carte din Lisabona

Publicat:

Viitoarea ediţie a Târgului de Carte din Lisabona îl va omagia pe Jose Saramago, la împlinirea a 20 de ani de când reputatul scriitor portughez a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1998, relatează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit grupului editorial portughez Porto Editora, pavilionul său va avea un spaţiu intitulat ‘Autores que nos unen’, dedicat exclusiv scriitorului Jose Saramago şi operei sale.


Citește și : India : Cel puţin 116 persoane au murit în furtuni de nisip

Saramago este figura cea mai reprezentativă a literaturii portugheze contemporane, fiind singurul laureat cu premiul Nobel de limbă lusitană şi câştigător totodată al Premiului Camoes în 1995.

Autor al unor romane ca ‘Eseu despre orbire’, ‘Intermitenţele morţii’ sau ‘Anul morţii lui Ricardo Reis’, Saramago a decedat în iunie 2010, la 87 de ani.

Editura portugheză a confirmat de asemenea prezenţa la târg a trei autori care îşi prezintă pentru prima dată romanele, este vorba de Mário de Carvalho, cu ‘Burgueses somos nós todos ou ainda menos’, Richard Zimler, cu ‘Maria e Danilo e o Mágico Perdido’ şi Jacinto Lucas Pires, cu ‘A gargalhada de Augusto Reis’.

Prezentările de carte vor fi completate cu dezbateri, ateliere, plimbări prin Lisabona şi activităţi pentru copiii, care vor să cunoască literatura portugheză din alte perspective.

Cea de-a 88-a ediţie a Târgului de Carte din Lisabona se va desfăşura în Parque Eduardo VII din capitala lusitană în perioada 25 mai – 13 iunie.

Citește și : România a regresat în lupta anticorupţie în 2017 (GRECO)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.