Josep Borrell este circumspect faţă de anunţul privind o retragere a forţelor ruse din Crimeea

Publicat:

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, s-a arătat circumspect miercuri faţă de anunţul privind o retragere a forţelor ruse din Crimeea, subliniind că acesta trebuie mai întâi “verificat”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Dacă ar fi adevărat”, ar fi, “fără îndoială”, un semn de detensionare a situaţiei, a comentat foarte prudent Borrell pe postul de radio France Inter. “Trebuie mereu verificat”, a adăugat el.


Citeşte şi: Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

“Sunt poate semne încurajatoare (…), dar pe de altă parte sunt şi semne îngrijorătoare”, a mai spus înaltul diplomat european, referindu-se la apelul Rusiei la recunoaşterea teritoriilor separatiste din estul Ucrainei.

“Rusia se joacă. Într-o zi ne spune că este posibil orice, că va reveni la masa negocierilor, iar în altă zi trimite o escadră în Marea Neagră”, a comentat Borrell.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat miercuri că unităţile care şi-au încheiat manevrele militare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, se întorc în cazărmile în care sunt încartiruite cu titlu permanent. Totodată, ministerul rus a publicat un video cu o coloană de echipament militar rusesc şi de trupe care părăsesc Crimeea, în condiţiile în care guvernul SUA anunţa că apreciază posibilă o incursiune rusă în Ucraina înaintea încheierii Jocurilor Olimpice de iarnă din China, duminică.

Citeşte şi: SUA şi NATO aşteaptă confirmări privind începerea retragerii efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei – Black News

Marţi, Duma de Stat de la Moscova a votat un apel adresat preşedintelui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

SUA şi aliaţii din NATO acuză că Rusia pregăteşte un nou atac asupra Ucrainei după anexarea peninsulei Crimeea în 2014, acuzaţie pe care Moscova o neagă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.