X

Josep Borrell este îngrijorat de situaţia din Sudan

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a declarat luni că urmăreşte cu mare îngrijorare evenimentele din Sudan, unde mai mulţi miniştri şi alţi politicieni au fost arestaţi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Urmăresc cu maximă îngrijorare evenimentele în desfăşurare în #Sudan. UE cere tuturor actorilor şi partenerilor regionali să reia procesul de tranziţie”, a scris Borrell pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

Ministerul Informaţiilor sudanez a anunţat luni că majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului suveranităţii care gestionează tranziţia în Sudan au fost arestaţi.

Media locale au relatat că premierul sudanez Abdallah Hamdok a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit organizaţiei britanice Netblocks, reţelele de telefonie mobilă şi internet au fost întrerupte încă de la primele ore ale dimineţii.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Guvernul sudanez anunţase că a fost ţinta unei lovituri de stat pe 21 septembrie. De atunci, situaţia politică s-a agravat, fiind marcată de tensiuni între armată şi guvernul civil. În capitala Khartoum au fost desfăşurate forţe paramilitare şi armata sudaneze, limitând deplasarea civililor.

În Sudan puterea a fost împărţită provizoriu între autorităţile civile şi cele militare în urma înlăturării de la putere, în 2019, a fostului lider Omar al-Bashir, după trei decenii. 

Tags: Abdallah HamdokJosep BorrellKhartoumOmar al-BashirSudan
Categorii: Știrile zilei