X

Josep Borrell: ‘Nu se pune problema unor negocieri sub presiune’

Mişcările de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina “fac parte din presiunea” exercitată de Moscova pentru a obţine satisfacţie la cererile sale, dar “nu se pune problema negocierii sub presiune”, a declarat joi, la Brest (vestul Franţei), şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, citat de France Presse şi Reuters, potrivit agerpres.

“Am primit asigurări că nimic nu va fi decis sau negociat fără europeni, iar coordonarea cu americanii este absolut perfectă”, a adăugat spaniolul Josep Borrell înainte de începerea unei reuniuni informale cu miniştrii apărării din UE, în timp ce o mare parte din lucrările acesteia este dedicată ameninţării unui nou conflict în Ucraina.

Citeşte şi: Cine sunt cei 22 de membri ai consiliului farmaceutic care conduc și organizații nonprofit din domeniul sănătății? – Black News

Europa a primit asigurări din partea Statelor Unite că nimic nu va fi convenit cu Rusia fără implicarea blocului, a insistat şeful diplomaţiei europene.

“Cu Statele Unite în ultimele zile, am avut o coordonare extrem de strânsă”, a mai spus Josep Borrell în faţa reporterilor, înaintea reuniuni miniştrilor apărării din UE în vestul Franţei.

Citeşte şi: Majoritatea americanilor se teme de prăbuşirea democraţiei lor – Black News

Tags: BrestfrantaJosep Borrellkievmoscovarusiaucraina
Categorii: Diaspora