X

Joshua Muravchik: ‘Socialismul a fost cea mai mare greşeală a omenirii’

Socialismul s-a dovedit a fi cea mai mare greşeală făcută vreodată de omenire după ce “Eva a muşcat din măr”, a declarat marţi la Budapesta politologul neoconservator american Joshua Muravchik, relatează MTI, potrivit agerpres.

Într-un discurs intitulat “Ce s-a întâmplat cu socialismul?” rostit la un eveniment găzduit de institutul Secolul XXI şi Fundaţia pentru o Ungarie civică, Muravchik a remarcat că, în timp ce credinţa creştină s-a răspândit doar în rândul a 10% din populaţia lumii în primii săi 300 de ani de existenţă, aproximativ 60% din omenire trăieşte astăzi sub un guvern socialist, la 150 de ani de la naşterea acestui concept.

Citeşte şi: MĂCEL într-o închisoare din Ecuador! 24 de deţinuţi au fost ucişi! – Black News

Socialismul a câştigat teren promiţând o “mântuire facilă”, a spus Muravchik.

Acesta a notat că regimurile fasciste şi-au avut rădăcinile în socialism, amintind că Germania naţional-socialistă a declarat sărbătoare naţională ziua de 1 mai, Ziua internaţională a muncii.

Citeşte şi: Biden este CONTRAZIS de generalii săi privind retragerea americană din Afganistan – Black News

Potrivit lui, erodarea socialismului a început cu tranziţia Chinei spre o economie de piaţă şi cu politicile de piaţă liberă ale lui Margaret Thatcher, culminând cu colapsul Uniunii Sovietice. În acelaşi timp, socialismul rezistă prin regimurile dictatoriale din China, Vietnam, Laos, Coreea de Nord, Cambodgia, Cuba şi Venezuela, a menţionat el.

În ce priveşte SUA, socialiştii au dobândit o influenţă fără precedent, iar preşedintele Joe Biden le susţine parţial programul, a adăugat politologul american. 

Tags: budapestaJoshua MuravchiksocialismSUAUngaria
Categorii: Știrile zilei