Juan Guaido a fost confirmat preşedintele interimar al Venezuelei de către opoziţie

Publicat:

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei în încercarea de a-l înlătura de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro, a fost confirmat în acest post pentru încă un an, în noaptea de luni spre marţi, de Adunarea Naţională aleasă în 2015, însă lipsită de puteri, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Pe atunci preşedinte al Parlamentului, Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar în 2019, în timp ce comunitatea internaţională nu recunoştea realegerea în 2018 a lui Maduro, în urma unui scrutin boicotat şi calificat de opoziţie drept “fraudat”.


Citeşte şi: Boris Johnson susține că Marea Britanie este incomparabil mai bine plasată în acest decât anul trecut – Black News

Controlată de opoziţie, această Adunare Naţională, aleasă în 2015 şi ale cărei mandate parlamentare s-au încheiat oficial în ianuarie 2021, a fost deposedată de putere în 2017, odată cu alegerea unei Adunări Constituante favorabilă lui Maduro.

Opoziţia a boicotat de asemenea alegerile legislative din 2020, în urma cărora puterea şi-a reimpus controlul asupra Adunării Naţionale.

Deputaţii opoziţiei au aprobat “continuarea pentru 12 luni, începând din 4 ianuarie”, a mandatelor lor şi a “guvernului” decident, şi ca “preşedintele Adunării Naţionale să oficieze ca responsabil al preşedinţiei (…), pentru a apăra democraţia şi a conduce protejarea activelor statului în străinătate”.

Citeşte şi: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT lângă Haifa – Black News

Datorită comunităţii internaţionale, guvernul interimar controlează mari bunuri şi proprietăţi venezuelene în străinătate, însă Guaido nu are nicio putere în ţara sa.

După numeroase critici cu privire la gestionare, opozanţii au reformat un pic atribuţiile “guvernului interimar”, suprimând posturi şi promiţând un mai bun control asupra fondurilor.

“Angajamentul nostru pentru apărarea venezuelenilor a fost ratificat”, a anunţat Juan Guaido pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii Un bărbat de 30 de ani din Chișinău va...

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie din istorie, a afirmat luni serviciul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.