Juan Guaido reia negocerile cu guvernul lui Maduro

Publicat:

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a anunţat duminică reluarea dialogului, în prezent suspendat, dintre opoziţie şi guvernul Nicolas Maduro în Barbados, fără să precizeze data la care vor avea loc aceste negocieri, transmite AFP, potrivit agerpres.

Această reuniune cu “reprezentanţi ai regimului uzurpator” pe insula din Caraibe va trebui “să stabilească negocierile în vederea ieşirii din dictatură”, a declarat într-un comunicat Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări.


Citește și: Tragedie rutieră pe drumul spre Taj Mahal. Cel puţin 29 de oameni au murit! – VIDEO

Noile negocieri, a treia rundă cu începere din mai, trebuie, în opinia lui, să atingă trei obiective: plecarea lui Nicolas Maduro din funcţia de preşedinte pe care o ocupă din 2013, un “guvern de tranziţie” şi apoi “alegeri libere cu observatori internaţionali”.

Două runde de negocieri au avut loc la Oslo între delegaţi ai opoziţiei şi ai guvernului condus de preşedintele socialist, fără vreun rezultat notabil. În runda a doua, reprezentanţii au purtat pentru prima dată discuţii directe.

Ulterior, nu au mai avut loc tratative. Săptămâna trecută, Juan Gauido a respins ideea unor noi negocieri după moartea în detenţie “ca urmare a torturii” a căpitanului de marină Rafael Acosta Arevalo. Acesta era acuzat de guvern că a dorit să participe la o “tentativă de lovitură de stat” dejucată.

La rândul său, Nicolas Maduro a afirmat în mai multe rânduri că dialogul “va continua” cu opoziţia, “pentru pace în Venezuela”.

Citește și : Administrația de la Teheran va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limita permisă în Acordul Nuclear

Juan Guaido, preşedinte al parlamentului – controlat de opoziţie -, a mai anunţat în comunicatul său o apropiată întâlnire la Caracas cu reprezentantul Uniunii Europene pentru Venezuela, uruguayanul Enrique Iglesias.

Opozantul venezuelean, care se bucură de sprijinul administraţiei Trump, încearcă din ianuarie să îl înlăture pe Nicolas Maduro de la putere. Juan Guaido afirmă că acesta este un “dictator” şi un “uzurpator” din cauza alegerilor prezidenţiale “frauduloase” din 2018 care i-au permis preşedintelui venezuelean să rămână în funcţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere...

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE Tatiana Șevciuc, Președinta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), la data...

Dorin Recean face o vizită de lucru în Ceadîr-Lunga

Dorin Recean face o vizită de lucru în Ceadîr-Lunga Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde joi, 4 iulie, o vizită de lucru în municipiul Ceadîr-Lunga, unde...

Maxim Moroșan își cheamă oamenii la Curtea de Apel Bălți

Maxim Moroșan își cheamă oamenii la Curtea de Apel Bălți Consilierul socialist Maxim Moroșan, implicat în bătaia zdravănă de la Bălți, își cheamă susținătorii la Curtea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.