X

Juan Guaido se adresează liderilor mondiali prezenți la Davos: ‘NU abandonați Venezuela!’

Comunitatea internaţională nu trebuie să abandoneze poporul Venezuelei în lupta lui pentru democraţie, a declarat joi liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, în faţa şefilor de stat şi a liderilor de companii prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, informează dpa, potrivit agerpres.

“Trebuie să punem presiune pe conducerea dictatorială”, a spus Guaido în timpul summitului anual care se desfăşoară în staţiunea montană elveţiană Davos, referindu-se la guvernarea preşedintelui Nicolas Maduro. “Cred că este important să nu abandonăm Venezuela”, a declarat el printr-un translator.

Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Discursul lui Guaido de la Davos a părut mai puţin puternic decât cel susţinut în timpul vizitei sale la Bruxelles, miercuri, când le-a cerut aliaţilor săi de peste hotare să-şi intensifice sancţiunile împotriva regimului Maduro.

Cu un an în urmă, Juan Guaido plănuia să înlăture de la putere guvernul lui Maduro şi să organizeze alegeri libere. La Davos, el a adus la cunoştinţa auditoriului că opoziţia a subestimat puterea regimului Maduro şi a spus că trebuie făcut mai mult pentru a amplifica mişcarea de opoziţie.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Guaido a fost ales preşedinte al Adunării Naţionale dominate de opoziţie în ianuarie 2019. Atât el, cât şi parlamentarul Luis Parra, pro-Maduro, îşi revendică în prezent preşedinţia Parlamentului.

Uniunea Europeană (UE) şi SUA au impus sancţiuni pentru a pune presiune asupra guvernului lui Maduro.

Maduro a câştigat un al doilea mandat prezidenţial în urma alegerilor controversate din 2018. În timpul preşedinţiei sale, Venezuela a ajuns în pragul unui colaps economic, care a făcut ca numărul de venezueleni plecaţi din ţară să ajungă la 4,8 milioane, potrivit cifrelor deţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Tags: Forumul economic mondial de la Davos (WEF)Juan GuaidoVenezuela
Categorii: Știrile zilei