X

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris

Jucătoarea de tenis Coco Gauff, campioana de la US Open, va fi portdrapelul feminin al Statelor Unite la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, alături de LeBron James, de patru ori campion NBA, a anunțat miercuri echipa americană.

În vârstă de 20 de ani, Gauff va fi prima jucătoare americană de tenis care va purta drapelul, la trei ani după ce a fost nevoită să rateze Jocurile Olimpice de la Tokyo, când a fost depistată pozitiv la COVID, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Nu m-am gândit nici într-un milion de ani că voi avea onoarea de a purta drapelul american pentru echipa SUA în cadrul ceremoniei de deschidere”, a declarat Gauff într-un comunicat.

„Nu aș putea fi mai mândră să-mi conduc coechipierii cu LeBron în timp ce ne prezentăm dedicarea și pasiunea pe cea mai mare scenă care există”.

Gauff și James și-au câștigat selecțiile prin votul colegilor lor sportivi americani, a declarat Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA (USOPC).

„A fi nominalizată de coechipierii tăi pentru această onoare spune multe despre modul în care Coco abordează sportul și rolul ei ca membru al echipei SUA”, a declarat Sarah Hirshland, CEO al USOPC.

Gauff, numărul doi mondial în tenis, a explodat pe scena internațională în urmă cu cinci ani, când și-a învins idolul, pe Venus Williams, într-o cursă de vis până în runda a patra la Wimbledon, pe când avea doar 15 ani.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Anul trecut, ea și-a adjudecat primul titlu major la U.S. Open.

Gauff este așteptată să concureze atât la simplu, cât și la dublu pe terenurile de zgură de la Roland Garros, când competiția olimpică de tenis va începe la 27 iulie.

Tags: Coco GauffparisSUA
Sport