X

Judecătoarea Angela Bostan pierde la CSJ procesul împotriva Comisiei Pre-Vetting

Judecătoarea Angela Bostan pierde la CSJ procesul împotriva Comisiei Pre-Vetting

Judecătoarea Angela Bostan, care a picat evaluarea repetată, pierde la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) procesul împotriva Comisiei Pre-Vetting. CSJ a respins cererea prin care Angela Bostan a contestat decizia Comisiei de evaluare a integrității de nepromovare repetată de către aceasta a concursului pentru un fotoliu de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și dispunerea reluării procedurii de evaluare a candidatei. Decizia este irevocabilă. Hotărârea a fost pronunțară luni, 15 iulie, de magistratele Oxana Parfeni, Lilia Roic-Botezatu și Diana Stănilă, potrivit tv8.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Amintim că Angela Bostan a picat evaluarea reluată pentru funcția de membră în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit Comisiei Pre-Vetting, judecătoarea nu a promovat evaluarea reluată, deoarece nu întrunește criteriul de integritate financiară.

Judecătoarea Angela Bostan a fost evaluată repetat după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea candidaților.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: Angela BostanCSMPre-Vetting
Justiţie