X

Judecătoarea Ecaterina Buzu a picat din nou evaluarea în Comisia Pre-Vetting

Judecătoarea Ecaterina Buzu a picat din nou evaluarea în Comisia Pre-Vetting

Magistrata Ecaterina Buzu a picat etapa de evaluare reluată, organizată de Comisia Pre-Vetting. Potrivit deciziei Comisiei, candidata nu întrunește criteriul de integritate financiară.

Ecaterina Buzu pretindea la o funcție de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători.

„Decizia cu privire la evaluarea reluată va fi făcută publică doar cu acordul candidatei. Ecaterina Buzu are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză. Candidata a fost audiată în ședință publică pe 22 decembrie 2023”, se menționează într-un comunicat emis de reprezentanții Comisiei Pre-Vetting.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

Decizia sus-menționată a fost transmisă astăzi candidatei și CSM-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Judecătoarea Ecaterina Buzu a picat din nou evaluarea în Comisia Pre-Vetting

Amintim, că în baza deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianurie 2024, a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor.

Până în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat reevaluarea a 11 candidați. Dintre aceștia, o candidată a promovat, nouă nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv doi candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluarii) iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 11 candidați pentru funcția de membru al CSM.

Justiţie