X

Judecătoarea Veronica Cupcea, candidată pentru funcția de membru în CSM, a picat și evaluarea repetată

Judecătoarea Veronica Cupcea, candidată pentru funcția de membru în CSM, a picat și evaluarea repetată

Judecătoarea Veronica Cupcea, candidată pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor, a picat și evaluarea repetată. Comisia Pre-Vetting a constatat că magistrata nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatei și CSM,  instituția responsabilă de organizarea concursului. 

Veronica Cupcea a fost audiată în ședință publică în cadrul evaluării reluate pe 14 martie 2024, potrivit tv8.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianuarie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor, până în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat/încheiat reevaluarea a 18 candidați. Dintre aceștia, o candidată a promovat, 16 nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluării), iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată.

În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 4 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: Comisia Pre-VettingCSMVeronica Cupcea
Justiţie