X

Judecătorii vizați, din nou, de premierul Recean

Judecătorii vizați, din nou, de premierul Recean

Șeful Cabinetului de Miniștri, Dorin Recean, a făcut un nou comentariu la adresa judecătorilor, după ce, la sfârșitul anului trecut, intrase într-un adevărat scandal după o remarcă similară.

Citește și: Miting de amploare la Tiraspol. Smirnov între protestatari

De această dată, Recean a vizat judecătoarele Angela Catană și Ludmila Beșliu pentru deciziile celor două magistrate pe marginea dosarelor legate de furtul miliardului.

Ca și data trecută, când au fost vizați magistrații Curții de Apel Chișinău, Recean a comentat în cadrul ședinței Guvernului.

„Judecătoarea Angela Catană, care a dispus că BNM este civilmente responsabilă în dosarul frauda bancară, unde procurorii învinuiesc factorii de decizie că au admis furtul miliardului… Mai avem judecătoare Ludmila Beșliu, care a decis că dosarul unui inculpat pe furtul miliardului, și anume Plahotniuc, trebuie să fie comasat la un dosar mai mare. Știți cum era anterior, haideți să dăm tot la colhoz, că la colhoz se fură și nimeni nu este responsabil”, a menționat Recean.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, premierul Dorin Recean a comentat categoric decizia magistraților de la Curtea de Apel Chișinău (CAC), care au anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a exclude Partidul „Șansa” din cursa electorală pentru alegerile locale, care s-au desfășurat în noiembrie.

Premierul a specificat că va continua să facă acest lucru chiar dacă riscă să fie criticat pentru asta.

Tags: Dorin Receanfurtul miliarduluirecean critica judecatoriiscandal Recean
Știrile zilei