Judecătorul, prins cu o avere colosală, scapă de mai multe acuzaţii grave

Publicat:

Judecătorul, prins cu o avere colosală, scapă de mai multe acuzaţii grave

Judecătorul Aureliu Postică scapă de acuzația de fals în declarații,scrie Anticoruptie.md. Potrivit sursei, Judecătoria Hîncești l-a achitat pe magistrat. Fapta judecătorului nu ar întruni elementele infracțiunii incriminate.

Anterior, procurorii declarau că Postică ar fi inclus date incomplete sau false în declarația de avere pentru a ascunde o sumă de peste 860 de mii de lei.


Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Urmărirea penală pe acest dosar a fost pornită în septembrie 2022, de către procurorul general interimar Dumitru Robu. Procurorii declarau că, în perioada 2018 – 2021, Postică ar fi inclus date incomplete sau false în declarația de avere pentru a ascunde o sumă de peste 860 de mii de lei.

Judecătorul, prins cu o avere colosală, scapă de mai multe acuzaţii grave

În noiembrie 2023, membrul al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ion Guzun, a propus examinarea suspendării din funcție a judecătorului, pe motiv că are un dosar în care este acuzat de fals în declarații. Postică a solicitat amânarea examinării propunerii, declarând că ar urma să angajeze un avocat care să-i apere interesele. Propunerea lui Guzun nu a fost susținută de ceilalți șase membri ai CSM.

Amintim că, în martie 2023, dosarul în care Aureliu Postică era cercetat pentru îmbogățire ilicită a fost clasat. Anterior, Postică a declarat pentru anticoruptie.md că dosarul este fabricat la comandă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de păsări flamingo, văzute în Delta Dunării, România. Sunt șanse mari să rămână

Zeci de păsări flamingo, văzute în Delta Dunării, România. Sunt șanse mari să rămână Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse în Delta Dunării...

Un bărbat este acuzat că a răpit o tânără cu un bebeluș bolnav

Un bărbat este acuzat că a răpit o tânără cu un bebeluș bolnav Un bărbat este acuzat că ar fi răpit o tânără de 20...

Accident spectaculos la Bălți! O tânără s-a dat peste cap cu mașina

Accident spectaculos la Bălți! O tânără s-a dat peste cap cu mașina Accident în apropiere de Bălți. O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu...

Luptătoarea Irina Rîngaci: Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul!

Luptătoarea Irina Rîngaci: Olimpiada este o competiție psihologică, iar eu am pierdut testul! Luptătoarea Irina Rîngaci a scris un mesaj după ce a cedat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.