X

Judecătorul, prins cu o avere colosală, scapă de mai multe acuzaţii grave

Judecătorul, prins cu o avere colosală, scapă de mai multe acuzaţii grave

Judecătorul Aureliu Postică scapă de acuzația de fals în declarații,scrie Anticoruptie.md. Potrivit sursei, Judecătoria Hîncești l-a achitat pe magistrat. Fapta judecătorului nu ar întruni elementele infracțiunii incriminate.

Anterior, procurorii declarau că Postică ar fi inclus date incomplete sau false în declarația de avere pentru a ascunde o sumă de peste 860 de mii de lei.

Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Urmărirea penală pe acest dosar a fost pornită în septembrie 2022, de către procurorul general interimar Dumitru Robu. Procurorii declarau că, în perioada 2018 – 2021, Postică ar fi inclus date incomplete sau false în declarația de avere pentru a ascunde o sumă de peste 860 de mii de lei.

Judecătorul, prins cu o avere colosală, scapă de mai multe acuzaţii grave

În noiembrie 2023, membrul al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ion Guzun, a propus examinarea suspendării din funcție a judecătorului, pe motiv că are un dosar în care este acuzat de fals în declarații. Postică a solicitat amânarea examinării propunerii, declarând că ar urma să angajeze un avocat care să-i apere interesele. Propunerea lui Guzun nu a fost susținută de ceilalți șase membri ai CSM.

Amintim că, în martie 2023, dosarul în care Aureliu Postică era cercetat pentru îmbogățire ilicită a fost clasat. Anterior, Postică a declarat pentru anticoruptie.md că dosarul este fabricat la comandă.

Tags: Aureliu PosticăavereDumitru RobujudecatorJudecătoria Hîncești
Justiţie