X

Judith Collins, desemnată lider al conservatorilor neo-zeelandezi

Opoziţia neozeelandeză a desemnat marţi seara o femeie, Judith Collins, drept nou lider al partidului conservator pentru alegerile legislative din septembrie, în timpul cărora aceasta se va confrunta cu extrem de populara Jacinda Ardern, în prezent premierul Noii Zeelande, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Judith Collins, supranumită “concasor” (crusher), a fost aleasă marţi seara în urma unui vot organizat de Partidul Naţional, la câteva ore după demisia surprinzătoare a predecesorului său Todd Muller, care a invocat o presiune prea mare.

Citește și : Transmiterea coronavirusului prin aerosoli este foarte posibilă

Judith Collins, 61 de ani, este cunoscută de neozeelandezi mai ales ca fostă ministru al poliţiei în guvernul condus de John Key. Ea a fost supranumită “concasorul Collins” după ce a făcut să fie adoptată o lege ce autorizează poliţia să confişte şi să distrugă maşinile persoanelor ce participau la curse ilegale în ţară.

“Sper că Partidul Naţional va putea zdrobi cealaltă tabără pe 19 septembrie”, a declarat în faţa presei noua lideră, promovându-şi astfel imaginea de dură.

Ea a recunoscut dificultatea sarcinii de a se confrunta cu Ardern, de la Partidul Laburist de centru-stânga, creditată în sondaje cu 50% intenţii de vot, faţă de 38% pentru adversara sa.

“Imi plac cauzele care par dificile, într-un asemenea caz mă implic eu cu adevărat”, a declarat Judith Collins la postul de radio Newstalk ZB.

Judith Collins este al patrulea lider al Partidului Naţional după alegerile din 2017. Ea beneficiază de o mai mare experienţă politică decât predecesorii săi, dat fiind că a fost aleasă în parlament pentru prima dată în 2002.

Bucurându-se de popularitate printre conservatori, ea a promis că va unifica partidul pentru ca acesta să fie mai puternic în faţa Jacindei Ardern.

În 2017, actualul premier a realizat o asemenea reuşită. Jacinda Ardern a preluat conducerea Partidului Laburist cu mai puţin de două luni înainte de scrutinul legislativ. În prezent, ea se bucură de o importantă cotă de popularitate, în special datorită succesului său în lupta împotriva coronavirusului.

Citește și : Deputaţii ruşi PUN CRUCE căsătoriilor gay

Noua Zeelandă, care numără 5 milioane de locuitori, a înregistrat doar 22 de decese legate de COVID-19.

Judith Collins a recunoscut succesul adversarei sale în această luptă, însă ea intenţionează să nu-i lase “nicio şansă să scape basma curată” în ceea ce priveşte politica economică.

Tags: Jacinda ArdernJudith CollinsPartidul LaburistPartidul National
Categorii: Știrile zilei