X

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. În finala mică a categoriei de greutate 73 kg, el l-a învins pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial.

Sportivul a fost felicitat de Președinție și Guvern. „Felicitări, Adil! Ai debutat curajos, ai luptat cu pasiune și ai fost răsplătit din plin. Un mare bravo echipei de antrenori și tuturor celor care te-au susținut”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Și premierul Dorin Recean a calificat succesul judocanului moldovean drept o performanță extraordinară pentru întreg judo-ul moldovenesc. „Vești excelente de la Paris: judocanul Adil Osmanov aduce cea de-a doua medalie de bronz pentru Republica Moldova de la Jocurile Olimpice. Felicitări, Adil, pentru efort, sacrificiu, disciplină și perseverență! Întreagă țară se mândrește cu reușita ta!”, a adăugat Dorin Recean.

Astăzi, 30 iulie, va debuta la aceeași probă sportivă și Mihail Latîșev. El îl va întâlni la 81 kg pe georgianul Tato Grigalashvili, campion mondial în ultimii trei ani. Un alt judocan moldovean, Denis Vieru, s-a ales cu medalia de bronz în categoria de greutate 66 kg, două zile mai devreme.

Sportivii din Republica Moldova care se vor clasa pe locul întâi la Jocurile Olimpice vor fi premiați cu 3 milioane de lei. Cei care vor ocupa locul doi vor primi 2,6 milioane de lei și cei care vor aduce bronzul vor ridica 2 milioane de lei. Sportivii care se vor clasa pe locul patru sau cinci vor primi 600 de mii de lei. Cei care vor fi pe locul șase, șapte și opt vor fi premiați cu 400 de mii de lei, 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei.

Tags: a cucerit medalia de bronzJudocanul Adil Osmanovla Jocurile Olimpice de la Paris
Sport