Judocanul moldovean Mihail Latîșev a debutat la JO de la Paris, dar a fost eliminat de Tato Grigalașvili

Publicat:

Judocanul moldovean Mihail Latîșev a debutat la JO de la Paris, dar a fost eliminat de Tato Grigalașvili

Judocanul moldovean Mihail Latîșev a avut mare ghinion la tragerea la sorți, dar a avut o evoluție onorabilă la Olimpiada de Vară! La Paris, compatriotul nostru a nimerit să lupte chiar din prima rundă cu marele favorit la “aurul” olimpic titratul sportiv georgian Tato Grigalașvili, i-a pus mari probleme adversarului, dar, în cele din urmă, a fost eliminat.

Tânărul judokan moldovean Mihail Latîșev, în vârstă de 20 de ani, s-a confruntat la debutul său la Olimpiadă cu Tato Grigalașvili, un titan al judo-ului, georgianul fiind campion mondial în ultimii trei ani. Temerarul judokan moldovean s-a luptat până ultima clipă pentru victorie, a dus disputa în timp suplimentar și totul s-a decis la așa-numitul “Golden score”, potrivit moldova1.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mihail Latîșev a avut probleme cu pantalonii de la kimono, iar lupta a fost întreruptă pentru câteva minute. Latîșev a fost la vestiare, iar adversarul la așteptat minute în șir pe tatami. Lupta a fost reluată, iar moldoveanul s-a văzut învins într-un final. Latîșev a devenit cel mai tânăr judocan moldovean din toate timpurile, care a participat la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Judo-ul moldovenesc trece actualmente prin cea mai efervescentă perioadă a sa. Reprezentanții săi Denis Vieru și Adil Osmanov au urcat pe treapta a treia a podiumului de onoare a competițiilor de la Paris și au adus primele medalii olimpice pentru delegația olimpică moșldovenească, dar și pentru judo-ul autohton.

Denis Vieru a cucerit medalia în concursul categoriei de greutate de până la 66 de kilograme. În finala mică, una extrem de echilibrată, Vieru l-a învins pe francezul Walide Khyar prin procedeul waza-ari.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Adil Osmanov a tras la indigo această performanță și a urcat și el pe podiumul de onoare. El a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 73 de kilograme. Compatriotul nostru l-a învins în finala mică pe italianul Manuel Lombardo, de pe locul 4 în clasamentul mondial. Ambii sportivi s-au învrednicit de câte un premiu financiar din partea statului în valoare de două milioane de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, reținut și anchetat pentru trafic de influenţă

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, reținut și anchetat pentru trafic de influenţă Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari și doi...

31 iulie, ultima zi când pot fi depuse dosarele la concursul de admitere la universități

31 iulie, ultima zi când pot fi depuse dosarele la concursul de admitere la universități 31 iulie este ultima zi când pot fi depuse dosarele...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

CEC: Donațiile către partide, o provocare pentru băncile comerciale

CEC: Donațiile către partide, o provocare pentru băncile comerciale În contextul alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.