X

Judocanul moldovean Mihail Latîșev a debutat la JO de la Paris, dar a fost eliminat de Tato Grigalașvili

Judocanul moldovean Mihail Latîșev a debutat la JO de la Paris, dar a fost eliminat de Tato Grigalașvili

Judocanul moldovean Mihail Latîșev a avut mare ghinion la tragerea la sorți, dar a avut o evoluție onorabilă la Olimpiada de Vară! La Paris, compatriotul nostru a nimerit să lupte chiar din prima rundă cu marele favorit la “aurul” olimpic titratul sportiv georgian Tato Grigalașvili, i-a pus mari probleme adversarului, dar, în cele din urmă, a fost eliminat.

Tânărul judokan moldovean Mihail Latîșev, în vârstă de 20 de ani, s-a confruntat la debutul său la Olimpiadă cu Tato Grigalașvili, un titan al judo-ului, georgianul fiind campion mondial în ultimii trei ani. Temerarul judokan moldovean s-a luptat până ultima clipă pentru victorie, a dus disputa în timp suplimentar și totul s-a decis la așa-numitul “Golden score”, potrivit moldova1.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mihail Latîșev a avut probleme cu pantalonii de la kimono, iar lupta a fost întreruptă pentru câteva minute. Latîșev a fost la vestiare, iar adversarul la așteptat minute în șir pe tatami. Lupta a fost reluată, iar moldoveanul s-a văzut învins într-un final. Latîșev a devenit cel mai tânăr judocan moldovean din toate timpurile, care a participat la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Judo-ul moldovenesc trece actualmente prin cea mai efervescentă perioadă a sa. Reprezentanții săi Denis Vieru și Adil Osmanov au urcat pe treapta a treia a podiumului de onoare a competițiilor de la Paris și au adus primele medalii olimpice pentru delegația olimpică moșldovenească, dar și pentru judo-ul autohton.

Denis Vieru a cucerit medalia în concursul categoriei de greutate de până la 66 de kilograme. În finala mică, una extrem de echilibrată, Vieru l-a învins pe francezul Walide Khyar prin procedeul waza-ari.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Adil Osmanov a tras la indigo această performanță și a urcat și el pe podiumul de onoare. El a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 73 de kilograme. Compatriotul nostru l-a învins în finala mică pe italianul Manuel Lombardo, de pe locul 4 în clasamentul mondial. Ambii sportivi s-au învrednicit de câte un premiu financiar din partea statului în valoare de două milioane de lei.

Tags: Mihail LatîșevOlimpiadăparisTato Grigalașvili
Știrile zilei