X

‘Jumanji: The Next Level’ și Richard Jewell’ aduc fantezie și realism în cinematografele americane

Sălbăticia şi fantezia noului lungmetraj al francizei ‘Jumanji: The Next Level’ şi filmul inspirat din fapte reale ‘Richard Jewell’ sunt principalele premiere lansate în acest weekend în cinematografele din SUA, înainte de instalarea totală a Sărbătorilor de Crăciun, relatează EFE, potrivit agerpres.

Cineastul Clint Eastwood prezintă ‘Richard Jewell’, un film care prezintă povestea reală a agentului FBI care a descoperit în 1996 planul atentatului împotriva Jocurilor Olimpice de la Atlanta şi a ajutat la evacuarea stadionului, dar care a sfârşit prin a fi considerat principalul suspect.

Citește și: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

Jewell s-a aflat în obiectivul mass-media mai multe săptămâni pentru o acuzaţie eronată lansată de alţi membri ai FBI şi preluată de presă, care a focalizat întreaga atenţie asupra lui până la demonstrarea nevinovăţiei sale şi arestarea adevăratului vinovat.

Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Olivia Wilde şi Kathy Bates – nominalizată la Globul de Aur pentru interpretarea sa – fac parte din distribuţia acestui film bazat pe fapte reale.

La capătul opus, fanii filmului de acţiune şi aventură se vor bucura de lansarea pe ecrane a noului lungmetraj al francizei ‘Jumanji: The Next Level’.

Popularul actor Dwayne Johnson este din nou protagonist al filmului şi îi are ca parteneri pe Karen Gillan, Awkwafina, Danny DeVito şi Nick Jonas, care îl vor însoţi în noile sale aventuri.

‘Jumanji: The Next Level’ aduce în prim plan aceeaşi gaşcă de aventurieri, însă acum jocul s-a schimbat. Când se întorc să-l salveze pe unul dintre ei, jucătorii se vor confrunta cu multe părţi necunoscute, de la zone aride şi deşertice până la culmi muntoase pline de zăpadă, şi vor trece prin multe aventuri pentru a putea scăpa din “cel mai periculos joc din lume”.

Citește și: Boris Johnson obţine o majoritate absolută în alegerile anticipate

Opţiunea horror a sezonului este adusă de ‘Black Christmas’, cu actriţa britanică Imogen Poots în rolul principal, un film care reinterpretează din perspectiva mişcării #MeToo genul sângeros ‘slasher’, prezentând criminali care hărţuiesc şi ucid, unul câte unul, membrii unui grup de persoane având ca singur motiv răzbunarea personală.

Filmul este un nou ‘remake’ al filmului omonim din 1974 şi o prezintă pe Riley (Poots), o tânără studentă care încearcă să-şi refacă viaţa după ce a suferit abuzuri sexuale din partea unui coleg, însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată când mai multe fete sunt omorâte chiar înainte de Sărbătorile de Crăciun.

Ultimul pe listă este propunerea ‘indie’ ‘Uncut Gems’, unul din filmele independente care a atras cel mai mult atenţia criticilor în această perioadă. În regia lui Ben Safdie şi Joshua Safdie, filmul îl are în rolul principal pe cunoscutul actor de comedie Adam Sandler.

Tags: 'Jumanji: The Next Level''Richard Jewell'filmeSUA
Categorii: Știrile zilei