Jumătate din cocaina trimisă din America Latină spre Europa trece prin Belgia

Publicat:

Aproximativ jumătate din cocaina trimisă din America Latină pe piaţa europeană trece prin porturile belgiene, potrivit unui program al Naţiunilor Unite ce monitorizează transportul maritim de containere, relatează marţi cotidianul belgian Le Soir, citat de DPA, scrie agerpres.

Un volum record de cocaină este confiscat în Uniunea Europeană, cu cifre ce au atins 140,4 tone în 2017 – cele mai recente date disponibile – potrivit Centrului european de monitorizare a drogurilor şi dependenţei de droguri, agenţia UE ce monitorizează situaţia.


Citește și : Ambasada SUA în Irak, atacată de manifestanţi

În acest an, Programul de Control al Containerelor (PCC) al Naţiunilor Unite a confiscat peste 77 de tone de cocaină în ţările sursă din America Latină, a declarat coordonatorul proiectului, Bob Van den Berghe, pentru Le Soir.

Din aceasta, “aproximativ 63 de tone erau destinate Europei şi 31 porturilor belgiene”, a precizat fostul ofiţer de poliţie belgian.

PCC ajută ţările să combată comerţul maritim ilicit. În America Latină, programul operează în aproximativ 15 ţări, inclusiv în porturi din Brazilia, Panama, Surinam şi Peru, care sunt hub-uri importante pentru exportul de cocaină produsă în regiune.

Citește și : Militanții islamiști au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul RD Congo

Cifrele – bazate doar pe transporturile confiscate în aceste porturi unde este prezent PCC – ar face Belgia numărul unu de intrare pentru cocaina transportată în Europa, notează Le Soir.

În 2018, 50 de tone de cocaină confiscate la nivel global erau destinate numai portului belgian Antwerp, adaugă ziarul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.