X

Jumătate dintre elevi nu ating nivelul minim de competențe

Jumătate dintre elevi nu ating nivelul minim de competențe

Jumătate din numărul elevilor din Republica Moldova nu ating nivelul minim de competențe, spune ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, la „Moldova poate”.

Citește și: Biblioteca de sub brad. Mii de cărți au fost donate copiilor

Conform rezultatelor estimărilor PISA, la care participă elevi din peste 80 de țări ale lumii, 50% dintre elevii moldoveni nu ating nivelul minim de competențe în special la matematică, citire sau științe.

„O ducem mai bine decât anterior, comparativ cu prima noastră participare la acest exercițiu, în 2009, în același timp sunt mai multe lucruri care ne îngrijorează”, a menționat ministrul Perciun.

De asemenea, se atestă discrepanțe majore între capacitățile copiilor din mediul urban și cei din mediul rural, care, potrivit, ministrului, înregistrează rezultate semnificativ „mai proaste”.

Ca și soluție, Ministerul Educației examinează posibilitatea de a performa școlile regionale mai mari și de a le oferi copiilor condiții mai bune de studii. De asemenea, pentru elevii care se vor deplasa în alte localități la școală, se va oferi transport și prânz.

Anterior a fost lansată inițiativa de a oferi indemnizații de circa 1000 de lei pentru părinții care ar decide să-și transfere copiii la o școală mai mare.

Tags: elevi din Republica Moldovatestul PISA
Știrile zilei