X

Juncker: ‘Acordul politic din Germania, pozitiv pentru viitorul Europei’

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat vineri compromisul la care s-a ajuns cu privire la crearea unei coaliţii în Germania între conservatori şi social-democraţi, apreciind că aceasta reprezintă o contribuţie ‘pozitivă’ şi ‘constructivă’ la viitorul Uniunii Europene, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘În esenţă, sunt absolut mulţumit cu ce au convenit CDU (Uniunea Creştin-Democrată), CSU (Uniunea Creştin-Socială) şi Partidul Social-Democrat (SPD)”, a declarat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă la Sofia, cu ocazia lansării oficiale a preşedinţiei bulgare a Consiliului UE.

Citeşte şi: Budapesta este nemulţumită de declaraţiile lui Tudose. Ambasadorul român a fost convocat

“Este o contribuţie semnificativă, pozitivă, de perspectivă la dezbaterea politică europeană în Europa”, a adăugat el.

Conservatorii cancelarului Angela Merkel şi social-democraţii (SPD) au convenit vineri asupra unui plan pentru începerea negocierilor oficiale de formare a unei coaliţii, după cinci zile de discuţii dificile, dintre care ultimele 24 de ore s-a negociat fără întrerupere.

Alegerile legislative din septembrie, marcate de un scor slab al partidelor tradiţionale şi un avans al extremei drepte, nu au dus la o majoritate clară în Bundestag. 

Tags: Angela MerkelBulgariaComisia Europeană (CE)europagermaniaJean-Claude Junckersofia
Categorii: Diaspora