Juncker: Britanicii par să creadă că UE renunță la Marea Britanie, dar este exact invers

Publicat:

Discursurile privind Brexitul din Marea Britanie sunt în continuare departe de realitate, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, într-un discurs ţinut în oraşul german Freiburg, scrie Reuters, potrivit News.ro .

„Câteodată am impresia că britanicii au impresia că noi renunţăm la Marea Britanie, dar este exact invers”, a declarat Juncker, adăugând că publicul britanic nu a fost informat corespunzător privind consecinţele părăsirii blocului european.


Citește și : Prima Doamnă a Americii, în turneu în Africa

„Nu a avut loc niciodată o campanie reală privind referendumului, adică o campanie a informării”, a precizat el, fiind întrebat de posibilitatea unui nou vot al britanicilor privind apartenenţa la UE. „Britanicii, inclusiv miniştrii, abia acum descoperă câte întrebări există”, a adăugat Juncker.

„Dacă discuţiile nu merg în direcţia bună, avioanele britanice nu mai pot ateriza pe continent. Oamenii nu ştiau acest lucru şi ar fi trebuit să fie informaţi”, a declarat el.

Juncker a precizat şi că Brexitul „este în trecut” şi că doreşte să trateze viitorul celor 27 de state ale UE.

„Suntem în mijlocul negocierilor privind Brexitul şi susţin o cooperare cu britanicii ca prieteni. Trebuie să menţinem o atitudine civilizată”, a afirmat Juncker.

Citește și : Bulgaria a primit oferte din partea SUA, Suediei şi Italiei pentru reînnoirea flotei aeriene de apărare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.