Juncker cere Italiei să facă eforturi suplimentare pentru a menţine viabilitatea creşterii economice

Publicat:

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut marţi guvernului Italiei să depună eforturi suplimentare pentru a asigura creşterea economică, transmit AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

La Roma, îtr-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Giuseppe Conte, Juncker a declarat: “Sunt puţin îngrijorat când văd că economia italiană îşi continuă regresul. Aş dori ca autorităţile italiene să facă eforturi suplimentare pentru a menţine viabilitatea creşterii economice”.


Citește și : Guvernul australian va aloca 270 de milioane de dolari pentru contracararea extremismului violent

Bugetul pentru 2019 convenit de Italia cu Comisia Europeană în decembrie anul trecut prevedea o creştere economică de 1%, iar “astăzi ştim că această cifră trebuie revizuită în jos”, a afirmat Juncker.

Duminică, ministrul italian al economiei, Giovanni Tria, a vorbit despre posibilitatea unei creşteri nule anul acesta. Comisia Europeană, care anticipa în februarie un PIB mai mare cu 0,2% decât cel realizat de Italia în 2018, îşi va revizui prognoza în mai, reaminteşte AFP.

“Având în vedere datoria publică masivă a Italiei, toate politicile care se bazează pe noţiunea de relansare bugetară vor fi limitate”, a avertizat Juncker. “Totuşi, păstrăm contactul pentru a vedea cum vom proceda”, a adăugat el.

Conte a asigurat că acordul din decembrie privind bugetul nu se va modifica şi a enumerat măsurile luate sau planificate de guvernul pe care îl conduce pentru relansarea economiei cu ajutorul unei “politici bugetare expansioniste, dar responsabile” şi a insistat asupra faptului că încetinirea economică afectează întreaga zonă euro.

Citește și : Premierul grec Alexis Tsipras efectuează o vizită ”istorică” în Macedonia de Nord

“Ar trebui ca statele membre care dispun de o marjă de manevră fiscală mai mare să o folosească pentru a susţine cererea internă şi investiţiile publice, pentru a permite Europei să crească la întregul potenţial şi să facă faţă acestei tendinţe negative”, a cerut prim-ministrul italian; potrivit AFP, a fost o aluzie la Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.