X

Juncker: Cererile activiştilor pentru combaterea schimbării climatice sunt dificil de implementat

Cererile activiştilor pentru combaterea schimbării climatice sunt uneori dificil de implementat, a declarat preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează vineri DPA, potrivit agerpres.

Juncker a mărturisit revistei germane Spiegel că îi place faptul că tinerii sunt angajaţi în sensul acţiunii pentru combaterea schimbării climatice.

Citește și : Cel puţin 53 de militari şi un civil şi-au pierdut viaţa într-un atac terorist în Mali

“Dar nu sunt naiv. “Mult din ce este spus cu sentimentalism este în realitate nu atât de uşor de realizat”, a spus el.

Politicianul din Luxemburg subliniază, de asemenea, faptul că industria clasică trebuie să aibă şi ea o casă în Europa în viitor.

Uniunea Europeană vrea să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990, iar unele state membre cer chiar o reducere cu 55%.

În plus, ţările membre UE ar putea să se pună de acord până la finalul acestui an să ajungă la neutralitate din punct de vedere al impactului asupra climei până în 2050.

“Oricine pretinde că nu este necesar niciun efort special, doar pentru că există acum o mişcarea în această direcţie în rândul tinerilor, se înşeală foarte tare”, a spus Juncker.

Citește și : VIDEO – Israelul a bombardat Fâşia Gaza, după ce a fost lovită de tiruri cu rachete

Tags: europagaze cu efect de serăJean-Claude JunckerLuxemburguniunea europeana
Categorii: Diaspora