X

Juncker: Ideea ca UE să înfiinţeze tabere pentru migranţi în Africa de Nord nu se mai află pe agendă

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean Claude Juncker, a afirmat vineri că ideea ca Uniunea Europeană (UE) să înfiinţeze tabere pentru migranţi în Africa de Nord nu se mai află pe agendă, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Acest subiect “nu se mai află pe agendă şi nu ar fi trebuit să se afle niciodată”, a declarat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă la Tunis, alături de premierul tunisian Youssef Chahed.

Citește și : Salvini: Citim ‘scrisorelele’ de la Bruxelles, dar guvernul de la Roma nu va schimba nici măcar ‘o virgulă’ din proiectul de buget

Statele membre ale UE nu au reuşit până în prezent să ajungă la un acord în problema zecilor de mii de migranţi care vin în fiecare an în Europa, în cea mai mare parte pe mare, dinspre Turcia şi nordul Africii.

În iunie, liderii UE reuniţi la Bruxelles au cerut Comisiei să studieze crearea unor “platforme regionale de debarcare” în ţări nord-africane, inclusiv în Tunisia, pentru migranţii salvaţi în Marea Mediterană de nave europene.

Această propunere nu a stârnit prea mare entuziasm în Africa, iar oficialii UE au pus sub semnul întrebării legalitatea şi posibilitatea realizării în practică a unor astfel de tabere, aminteşte Reuters.

Citește și : Coletul suspect care a determinat evacuarea Ministerului grec de Externe conţinea un tensiometru

Tags: Africa de NordbruxellesceJunckermigrantitunisturciaYoussef Chahed
Categorii: Diaspora