Juncker: UE trebuie să intensifice EXPULZAREA imigranţilor

Publicat:

Uniunea Europeană trebuie să îşi intensifice acţiunile pentru expulzarea imigranţilor care nu se califică la statutul de refugiaţi, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a adăugat că blocul comunitar va propune până la sfârşitul lunii o nouă politică privind expulzarea imigranţilor, transmit Reuters şi DPA, conform agerpres.

În discursul său privind starea Uniunii, susţinut în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Juncker a lăudat de asemenea Italia pentru ‘perseverenţa şi generozitatea’ de care a dat dovadă în gestionarea crizei imigranţilor. “Italia a salvat onoarea Europei”, a spus el.


Preşedintele Comisiei Europene a mai afirmat că sunt de ‘absolută necesitate’ mijloace pentru o migraţie legală spre UE, precizând că Bruxellesul va lucra pentru găsirea mai multor posibilităţi în acest sens.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker anunţă: România trebuie să intre rapid în Schengen

“Migraţia ilegală se va opri numai atunci când imigranţii au o altă opţiune decât cea de a se aventura în călătorii periculoase”, a declarat Juncker.

El a mai subliniat că “Europa este un continent care îmbătrâneşte’, astfel că ţările membre sunt nevoite să accepte mai mulţi imigranţi.

Juncker a atras de asemenea atenţia că statele membre ale blocului comunitar trebuie să respecte deciziile instanţelor UE, făcând referire la refuzul Ungariei de a primi refugiaţi.

Ungaria a contestat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmăreşte să redistribuie între statele membre 120.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia, pentru a mai reduce povara migraţiei de pe umerii celor două ţări. Însă CJUE a respins săptămâna trecută contestaţia Ungariei, menţinând schema blocului comunitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.