În jur de 2.200 de demonstraţi au protestat împotriva în ultima zi a Conferinţei de Securitate de la Munchen

Publicat:

Aproximativ 2.000 de demonstraţi au protestat duminică împotriva Conferinţei de Securitate de la Munchen, cu sloganuri precum ‘Fără război’, ‘Aboliţi NATO’ şi ‘În război nu există învingători’, relatează dpa.

După ce s-au adunat în Piaţa Karlsplatz din capitala Bavariei, demonstraţii au mărşăluit pe zona pietonală spre Piaţa Marienplatz, nu departe de locul unde s-a desfăşurat ultima zi a Conferinţei de Securitate, conform agerpres.


Conform poliţiei, de la o număr iniţial de 1.000 de persoane, protestul a ajuns la circa 2.200 de demonstraţi. Nu au existat incidente grave, 500 de poliţişti fiind mobilizaţi pentru protest.

Citește și : Iran : 66 de persoane au murit în urma prabușirii unui avion de linie

Mai mulţi kurzi s-au alăturat protestului, pentru a denunţa incursiunea militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei. “Fără arme germane pentru maşinaţiunile lui Erdogan” a fost unul din sloganuri, făcând referire la folosirea de către forţele turce a tancurilor germane Leopard.

Pe de altă parte, un fost responsabil al Verzilor din Germania, Cem Özdemir, extrem de critic la adresa Ankarei, a anunţat că a trebuit pus sub escorta poliţiei la Conferinţa de Securitate, de teama unor eventuale incidente cu delegaţie turcă.

“Poliţia m-a informat că membri ai delegaţiei turce s-au plâns de prezenţa mea”, a explicat el pentru AFP la întoarcerea la Berlin.

“Din acest motiv am fost sub protecţia poliţiei pentru restul zilei”, a adăugat cunoscutul politician, născut din părinţi turci.

Membri ai delegaţiei conduse de premierul turc Binali Yildirim s-au plâns la poliţie de prezenţa în hotelul lor a ‘teroristului’ Cem Özdemir, a scris cotidianul Die Welt, informaţia fiind confirmată de responsabilul politic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.