Juri Ratas: ‘Estonia, astăzi, este 100% dedicată faţă de UE’

Publicat:

Premierul Estoniei, Juri Ratas, a apărat miercuri, la Riga, angajamentul ţării sale faţă de Uniunea Europeană, în urma criticilor legate de alianţa guvernului său cu un partid de extremă dreapta, eurosceptic, transmite dpa, scrie agerpres.

‘Estonia, astăzi, este 100% dedicată faţă de Uniunea Europeană’, a declarat Juri Ratas, aflat într-o vizită oficială în ţara vecină Letonia.


Citește și : Cel puţin 17 militari ucişi într-o ambuscadă lângă oraşul nigerian Tongo Tongo

‘Susţinem unitatea UE. Aceasta este poziţia oficială a guvernului nostru. Aceasta este şi activitatea noastră zilnică’, a adăugat el.

Noul guvern tripartit de coaliţie din Estonia, din care face parte şi Partidul Conservator la Poporului (EKRE), a fost învestit luna trecută.

Aceasta este pentru prima dată când un partid anti-UE şi antiimigraţie se află la guvernare într-un stat baltic membru al UE şi NATO.

Coaliţia deţine o majoritate de 56 din cele 101 locuri din parlament, iar fiecare din cele trei partide are cinci miniştri în cabinet.

EKRE speră să formeze o alianţă în Parlamentul European cu alte formaţiuni populiste după alegerile de pe 26 mai.

Citește și : R.Moldova: Curtea Constituţională nu îi permite preşedintelui Dodon să numească un premier

Partidul a invitat-o marţi pe Marina Le Pen, lidera partidului francez Adunarea Naţională (fostul Front Naţional), într-o vizită în Estonia.

Premierul Ratas nu a comentat pe marginea acestei invitaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.